Скриената улога на продуцентот

The hidden role of the producer

разговор

ДУШАН ПЕРНАТ

Словенско младинско гледалишче

Театарскиот продуцент и организатор Душан Пернат работи повеќе од четири децении како менаџер за меѓународни турнеи во ‘Словененско младинско гледалишче’. Со повеќе од шестотини турнеи во повеќе од триесет земји, во кои беа поставени повеќе од осумдесет претстави, тој значително го кооформи меѓународниот идентитет на ‘Младинско’ и го стави словенечкото театарско творештво на меѓународната мапа.

Разговорот со Душан Пернат, кој ќе зборува за неговите исклучително богати и интересни искуства и различните предизвици на често занемарената професија театарски продуцент, ќе го води Тања Дешко, театарски продуцент, управител на АРТАКТУМ, поранешен раководител на меѓународниот департмент во московскиот театар „Мастерскаја Пјотр Фоменко“.

Душан Пернат, човек што со театарот го обиколи целиот свет.
Влезот е слободен

сцена: ФДУ