ДРВО НИЗ ВРЕМЕТО

Tree in time

Колектив Ветерница

Македонија

автор:
Колектив Ветерница

режија;
Колектив Ветерница

Играат:
Маша Блажева, Кристина Петровска, Ана Јовановска, Ена Ковачевска, Ивана Полизовски, Мартин Манчевски, Матеј Петровски, Нана Танеска, Ена Митревска, Филип Ангеловски, Елизабета Петковска, Стефан Трпковски, Оливер Блажевски, Матеј Аларов, Коста Аризанов, Јоана Ристеска, Ивана Нелковска, Милош Стојановиќ, Марија Бејкова, Билјана Димитрова, Билјана Митева, Марио Мицковски

Концепт и режија: Ивана Нелковска, Марија Бејкова, Билјана Димитрова, Билјана Митева
Музика:
Јоана Ристеска
Костимографија:
Ангела Бикова
Сценографија:
Колектив Ветерница со Тома Димовски и Велимир Жерновски
Шминка: Јован Гаковски
Дизајн на плакат:
Ангела Маневска

Преку невербален театарски израз и препознатливата естетика на физичката интерпретација на Колективот Ветерница, инклузивниот ансамбл во соработка со Трисомија 21 Скопје ја раскажува приказна за човекот, кој ја разграбува природата, водејќи се себеси кон самоуништување. Истражувајќи го процесот на премин на фазите „од  преживување до изживување“, увидот дека врската со природата е нераскинлива, го откинува и последниот крик за сознание кој тлее длабоко во сите нас од кои зависи нејзината иднина.

Заеднички проект на Ветерница и Трисомија 21 Скопје во која ќе ги видиме и членовите на инклузивниот ансамбл, кои работат заедно во последните 4 години на создавање оригинални авторски дела, овој пат во продукција на Zavod za raziskovanje in uprizoritvene umetnosti Maribor.

времетраење:
30 мин.

јазик:
Македонски