Продажбата на билети за програмата на 44. МОТ 2019
започнува од четврток, 5 септември, по 12 часот на билетарницата во МКЦ и онлајн на bileti.mkc.mk

Билетарницата во МКЦ ќе работи секој ден од 13:00 до 20:00 ч.

___________

ЦЕНИ:

Билетите за сите претстави до 12 септември ќе можат да се купат по цена од 200 денари.
* За „Сѐ уште без наслов“ билетите ќе чинат 500 денари, а за „The Tiger Lillies“ билети по 350 ден.

Од 13 септември, билетите за сите претстави ќе чинат 300 денари.
* За „The Tiger Lillies“ билети по 500 ден.

*За претставата „Злосторството на 21 век“, која се игра во Велешкиот театар, цената на билетите ќе биде 200 ден. со организиран автобуски превоз од Скопје.
За оние што немаат потреба од организиран автобуски превоз, цената на билетите е 100 ден., само на касата на Велешкиот театар или со резервации на teatardzinot@yahoo.com или на 043231750.

Ticket sales for the 44. MOT 2019 program start on Thursday, September 5th at the MKC ticket office after 12:00 and online via bileti.mkc.mk

Ticket office | working hours: 1:00pm – 8:00pm 
______________________________________________

PRICES:

Tickets for all the performances until September 12 can be purchased at a promotional price of 200 denars, except for the performance of “No title yet” (SMG, Ljubljana) which can be purchased for the price of 500 denars and the “Tiger Lillies” concert which can be purchased for the price of 350 denars

*From September 13, the tickets for all the performances will cost 300 denars, and the tickets for the “Tiger Lillies” concert will cost 500 denars.

*For the play “The crime of the 21st century”, which will take place at the Veles Theater, the ticket will cost 200 denars with an organized bus transportation from Skopje.
For those not in need of an organized bus transportation, the tickets will cost 100 denars, only available at the Veles Theater ticket office or through reservations here: teatardzinot@yahoo.com or 043231750.

РАСПОРЕД | Timetable
13.09.2019

20:00 МКЦ / YCC

ОВАА ЗГРАДА ЗБОРУВА (НА)ВИСТИНА | This building can really talk
FROSINA ZAFIROVSKA, CITY MUSEUM OF SKOPJE, (MKD)

22:00 НОБ мала сцена / NOB small stage

ДЕВОЈЧЕТО СО ЖИЦИТЕ | The little wire girl
SNT DRAMA, MOVING MUSIC THEATRE, (SLO/MKD)
online tickets

14.09.2019

11:00 МКЦ / YCC

СЀ УШТЕ БЕЗ НАСЛОВ | No title yet
MLADINSKO THEATRE, Ljubljana (SLO)
РАСПРОДАДЕНО / Sold Out

15.09.2019

14:00 МКЦ / YCC

ОВАА ЗГРАДА ЗБОРУВА (НА)ВИСТИНА | This building can really talk
FROSINA ZAFIROVSKA, CITY MUSEUM OF SKOPJE, (MKD)

20:00 ТЕАТАР КОМЕДИЈА / THEATRE COMEDY

ТРИ СЕСТРИ | Three Sisters
TURKISH THEATRE, Skopje (MKD)
online tickets

22:00 КИНО КУЛТУРА / KINO KULTURA

ДРИМСТЕЈТ и МУНЛАЈТ | Dream State & Moonlight
LOKOMOTIVA, Skopje (MKD)
online tickets

16.09.2019

18:00 МКЦ / YCC

ОВАА ЗГРАДА ЗБОРУВА (НА)ВИСТИНА | This building can really talk
FROSINA ZAFIROVSKA, CITY MUSEUM OF SKOPJE, (MKD)

20:00 МКЦ / YCC

ЧОВЕКОВИОТ СРАМ | Humana Vergogna
#RETEATRO41 AND MATERA-BASILICATA FOUNDATION (IT)
online tickets

17.09.2019

20:00 МКЦ / YCC

МЛАДИНА БЕЗ БОГ | Youth without God
MONTAЖSTOJ / ZKM, Zagreb (CRO)
online tickets

22:00 НОБ мала сцена / NOB small stage

БАКХИ | The Bacchae 
NATIONAL THEATRE BITOLA (MKD)
online tickets

18.09.2019

18:00 Железничка зграда / Railway Building

СЀ Е ВО ПАРИТЕ | All that count is money 
BACAČI SJENKI, Zagreb (CRO)
online tickets

20:00 НОБ мала сцена / NOB small stage

МОМЧИЊАТА НА МЕДЕЈА | Medea’s Boys
APOLLO 111 THEATRE, Bucharest (RO)
online tickets

22:30 МКЦ / YCC

АРАПСКА НОЌ | Arabian night 
VOJDAN CHERNODRINSKI, Prilep (MKD)
online tickets

19.09.2019

20:00 ТЕАТАР ЏИНОТ ВЕЛЕС / DZINOT THEATRE VELES

ЗЛОСТОРСТВОТО НА 21 ВЕК | The Crime of the 21st Century 
THEATRE DZINOT, Veles, (MKD)
online tickets

20:00 МКЦ / YCC

ПРИВРЕМЕНИ ФИГУРИ | Provisional Figures 
ARENA ENSEMBLE, Lisbon (POR)
online tickets

22:30 МКЦ / YCC

ШУМСКИ | Šumski,
Zagreb (CRO)

20.09.2019

20:00 Драмски театар / Drama Theatre

НЕСООДВЕТНО ЗА НА РАБОТА | Not Safe for Work, 
DRAMA THEATRE, Skopje, (MKD)
online tickets

22:00 МКЦ / YCC

TIGER LILLIES
London (UK)
online tickets

21.09.2019

20:00 МКЦ / YCC

ЧИСТ ГРАД | Clean City
ANESTIS AZAS, PRODROMOS TSINIKORIS, Athens, (GRE)
online tickets

БИЛЕТИmot_ev4re0